Porsche - -

Nya Porsche Cayenne E-Hybrid. Familjeunderhållning.

Nya Porsche Cayenne E-Hybrid är en praktisk bil för hela familjen: plats för fem, rymligt bagageutrymme och med en räckvidd på upp till 44 km på enbart el. Men glöm de rationella argumenten för nu kommer det intressanta: med den sammanlagda effekten av bensinmotorn på 340 hk och elmotorn på 136 hk accelererar nya Cayenne från 0-100 på 5 sekunder och når en topphastighet på 253 km/h. Ingen vanlig packåsna med andra ord.

Vässad V6-motor, vässad elmotor.
Under huven sitter en V6-motor på 340 hk, sju hk mer än i föregångaren. Den kompletteras av en elmotor på 136 hk. Tillsammans utvecklar de ett maximalt vridmoment på 700 Nm, tillgängligt redan från strax över tomgångsvarv. Boost-strategin är hämtad från supersportbilen 918 Spyder och gör att elmotorn kan användas som extra krafttillskott i alla Sport Chrono-paketets körinställningar. Det betyder i sin tur att maximalt systemvridmoment träder i aktion så snart du trycker ned gaspedalen. Beroende på körförhållandena och behovet av kraft kan du utnyttja boost-kraften i alla hastighetsområden, vilket innebär livligare körupplevelse.

Kraftöverföringen består av den nya åttaväxlade Tiptronic S, nyutvecklad för hela Cayenne-programmet. Automatlådan erbjuder inte bara bekvämare och mjukare start utan växlar också betydligt snabbare. Avbrotten i drivning under växlingarna har också kunnat kortas.

Aktiv fyrhjulsdrift och 3,5 tons släpvagnsvikt.
Porsche Cayenne H-Hybrid är utrustad med Porsche Traction Management (PTM), aktiv fyrhjulsdrift med en elektroniskt kontrollerad flerskivig koppling. Med sin breda vridmomentsfördelning erbjuder systemet klara fördelar i termer av köregenskaper, livlighet, väggrepp och terrängkapacitet. Tack vare ett helt nytt chassi erbjuder Cayenne E-Hybrid samma sportiga köregenskaper som alla modeller av den nya generationen Cayenne. Porsche Active Suspension Management (PASM) ingår också i standardutrustningen. Om du vill kan du välja till antikrängningssystemet Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) och elektroniskt utfällbar dragkrok för laster upp till 3,5 ton.

Ladda med Porsche Connect app och Porsche laddningsservice.
Jämfört med föregående modell har batterikapaciteten har förbättrats betydligt i nya Cayenne E-Hybrid, liksom räckvidden med eldrift och boost-reserven. Batterikapaciteten har ökat med ca 30 procent från 10,8 till 14,1 kW. Det vätskekylda batteriet ligger under lastgolvet längst bak i bilen och består av åtta cellmoduler med 13 prismatiska litium-jonceller var. Det laddas fullt på 7,8 timmar med den medföljande 3,6 kilowattsladdaren och ett 230 volts-uttag på tio ampere. Med laddaren på 7,2 kilowatt (tillval) och ett 230 volts-uttag på 32 ampere laddas batteriet på bara 2,3 timmar. Nya Cayenne E-Hybrid har en räckvidd på upp till 44 km på el.

Fjärrstyr laddning och kupéklimat.
Laddningsprocessen kan skötas och övervakas via Porsche Communication Management (PCM) och fjärrstyras med Porsche Connect app. Med hjälp av den kan du också fjärrstyra klimatanläggningen och ställa värme och kyla i kupén utan att tändningen är på.

Porsche Connect kan också användas för att söka upp laddningsstationer och lägga in dem som destinationer i navigationssystemet. Nya Porsche Charging Service gör det också möjligt att få tillgång till publika laddningsstationer – utan att det krävs extra registrering med aktuell leverantör. Räkningen skickas direkt via Porsche ID-kontot.

Nya tillval: head-up display och 22 tums lättmetallfälgar.
I och med lanseringen av Cayenne E-Hybrid utökar Porsche också antalet assistanssystem och andra innovationer för hela modellserien. För första gången finns till exempel head-up display som tillval. Den projicerar relevant information direkt i förarens synfält och gör att du slipper ta ögonen från vägen. Andra nyheter är den smarta digitala ”andrepiloten” Porsche InnoDrive med adaptiv farthållare, massagestolar, uppvärmd vindruta, fjärrstyrd parkeringsvärmare och 22 tums lättmetallfälgar.

Nya Porsche Cayenne finns i fyra olika versioner förutom E-Hybrid: Cayenne, Cayenne S och Cayenne Turbo.

Är du intresserad och vill veta mer? 

Ja, jag vill gärna veta mer